Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man till sjukhus efter singelolycka

En bil har kört i diket på väg 66 i höjd med Åvestbo, riktning mot Fagersta. 

Annons

Larmet kom 16.32. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen. Enligt LKC Västerås befann sig endast föraren i bilen och olyckan beror antagligen på sjukdomsfall. Mannen ska vara talbar och vaken, men fördes med ambulansen till sjukhus.

Riktning mot Fagersta, precis efter korsningen vid Åvestbo (från Fagersta sett) var avstängd vid 17.15, men LKC Västerås uppger att man inom kort kommer att börja släppa på trafiken.

Under onsdagen kontaktar ett ögonvittne FP och berättar om hur han uppmärksammat bilen redan vid Virsbokorset och då kontaktat polisen.

- Jag sa att de måste stoppa bilen på en gång, annars kommer det att gå illa, säger vittnet.

Ändå hann de inte fram i tid innan bilen åkte ner i diket. Mannen ombads följa efter och bevaka bilen medan polisen ryckte ut.

- Självklart var detta ett prio ett ärende och vi skickade en patrull så fort larmet kommit. Men är det ju framkörningstid så vi hann tyvärr inte fram. Men vi gjorde vad vi kunde, säger Anders Hedström, presstalesperson i Västmanland.

Mannen togs om hand på platsen och fördes sedan med ambulans till Västmanlands läns sjukhus. Polisen bekräftar nu att det rörde sig om ett sjukdomsfall som har orsakat händelseförloppet.

Mer läsning

Annons