Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medvind för paintball i Högbyn

Nu är paintball i Högbyn ett steg närmare verklighet. –  Det vore kanon, säger paintballspelaren Niklas Katajamäki som är engagerad i Fagersta paintball och airsoft.

Annons
Föreningen Fagersta paintball och airsoft vill köpa den gamla restaurangbyggnaden i Högbyn. Nu är föreningen ett steg närmare en affär.

Fagersta-Posten har tidigare berättat om föreningen Fagersta paintball och airsoft som vill husera i den gamla restaurangbyggnaden i Högbyn. Nu är föreningens idé ett steg närmare ett genomförande.

– Det är en konkret förening som vill göra någonting som verkar helt rimligt och möjligt. Men kommunstyrelsen och NVK måste lägga in sina aspekter, säger Bo Axelsson, avdelningschef för Fagersta fritid.

I en utredning som han har sammanställt till kommunstyrelsen ses paintballföreningens förslag som det mest realistiskt genomförbara.

– Det vore kanon om vi kan få vara i Högbyn. Men vi får väl se vad de bestämmer och vad de säger, säger Niklas Katajamäki.

Föreningen vill också använda sig av en del mark runt restaurangen. Det finns en betydelsefull skillnad mellan paintball-förslaget och en del andra förslag som kommunen fått genom åren.

– Det är ju ett förslag som inte kostar något för kommunen, säger Niklas Katajamäki.

Andra förslag kring Högbyn, som till exempel en mindre alpin anläggning, kostar pengar för kommunen och i dagsläget finns ingen alpin förening som uttryckt intresse för att göra en sådan investering.

Även om paintball-förslaget innebär liv och rörelse i Högbyn, finns konsekvenser att reflektera över.

– Det här kommer att öka förfallet ju mer man använder det till detta, säger Bo Axelsson.

Paintball går ut på att skjuta färgkulor mot varandra.

Sex olika förslag

Kommunstyrelsen i Fagersta ska ta ställning till dessa förslag:

Mindre alpin anläggning

. Ingen förening har sagt sig vilja ansvara för det. Frågan har inte prioriterats av nämnden.

Längdskidåkningsområde

. En del efterfrågar det och räknar med ett kommunalt engagemang. Behovet anses inte vara så stort att ett tredje elljusspår skulle behövas.

Övriga backar

. Ytor som man inte vill hålla öppna får slya in eller så sätts trädplantor ut. En trädplantering gör området mer lättvandrat.

Pulkabacke

. Rimligt att genomföra om kommunen vill skapa en bild av ett friluftsområde. Skulle kunna bli ett utflyktsmål.

Lederna runt Högbyn

. Finns det de som vill hålla spåren vid Högbyn öppna så kan det ske i samarbete med berörda skogsägare.

Paintball

. Mest realistiskt. Skulle kunna bli ett intressant tillskott för bygden. Lyckas man blir det ett plus för besöksnäringen.

Källa: Fagersta kommun

Mer läsning

Annons