Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mitt Hjärta stannar i ytterligare ett år

Avtalet med landstinget förlängs till 2018.

Annons

Västmanlands landsting förlänger sitt avtal med Mitt Hjärta i Fagersta. Till en början sträckte sig avtalet till början av nästa år, nu har det förlängts till 1 februari 2018.

– Tjänstemännen har flaggat för att de behöver mer tid att tänka kring verksamheten i Fagersta, säger Kenneth Östberg (S), landstingsråd.

Lennart Nyman, sjukhuschef på Mitt Hjärta, är positiv till det förlängda avtalet.

– Det får inte bli för korta planeringshorisonter i verksamheter av det här slaget. Om man inte hade gjort det här förlängningsbeslutet hade vi hamnat i ett läge där vi med automatik skulle upphört om ett år, säger han.

I mars-april är det tänkt att en utredning från landstinget redovisas.

– Då ska vi i kunna presentera hur vi tänkt oss, i väldigt grova drag, om landstinget ska ha en upphandling eller driva något i egen regi, säger Kenneth Östberg.

Mitt Hjärta flyttade in i Bergslagssjukhuset för fem år sedan. Vårdföretagets nuvarande mål har varit att ha förlängning av avtalet så lång period som det nuvarande avtalet möjliggör och det har man uppnått.

– Nästa målsättning är att vi naturligtvis vill att det ska bli en ny upphandling och att vi ska kunna vara den som landstinget väljer för ytterligare en period, säger Lennart Nyman.

Mer läsning

Annons