Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordmisstänkt tidigare dömd för grov misshandel i Fagersta

Den 33-åring som är misstänkt för dödsmisshandeln av en 41-årig kvinna i Stockholm är densamme som dömdes för en grov misshandel av en 30-åring i Fagersta 2004, rapporterar Aftonbladet. Två månader efter att 33-åringen dömdes 2005 dog 30-åringen av sina skador.

Annons

Det gäller den 41-åriga kvinna som hittades allvarligt skadad till följd av en misshandel i Stockholm i lördags. Enligt Aftonbladet ska 33-åringen ringt polisen och berättat att det var han som hade misshandlat kvinnan.

Mannen häktades några dagar senare. I tisdags rapporterade Aftonbladet att kvinnan avlidit av sina skador. Mannen har tidigare dömts för flera fall av grova misshandel.

Bland annat en grov misshandel som inträffade i Fagersta september 2004. Han och tre kompisar ska ha varit på väg bort från en fest och när de sett en 30-årig man. Misshandeln var oprovocerad skriver Aftonbladet och den 30-årige mannens huvud utsattes för flera sparkar. 

Tingsrätten dömde 33-åringen till tio års fängelse för försök till mord. 2005 sänkte hovrätten straffet till åtta år och rubricerade det som grov misshandel. Två månader efter hovrättens dom avled 30-åringen på sjukhuset.

Mer läsning

Annons