Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kommer nyheterna ännu närmare dig

Egentligen är det en självklarhet. Omvärlden och det lokala samhället förändras. Våra läsares mediebeteende har också förändrats mycket under senare år – och fortsätter att göra det.
Då måste även vi som lokalt medieföretag förändras för att vara så relevanta och intressanta som möjligt för våra läsare, oavsett om läsarna föredrar att läsa oss i papper eller i appar.
Just nu genomgår Fagersta-Posten en förnyelse.

Annons

Daniel Nordström, Fagersta-Postens chefredaktör

Under de senaste veckorna har i princip varje mötesrum på redaktionen varit upptaget. Anledningen är att det hållits en mängd olika utbildningar inför det som sker denna vecka. Vi går över till nya tekniska plattformar, ett nytt arbetssätt och en ny redaktionell organisation. Nu är det dags för lansering.

Välj själv vilka ämnen och geografiska områden du är mest intresserad av

20 oktober får vår sajt, fagersta-posten.se, ett nytt utseende. Vi förnyar också våra nyhetsapp så att den blir mer användarvänlig.

Från och med nu har apparnas användare möjlighet att göra individuella inställningar. Användaren kan själv välja vilka ämnen och geografiska områden den är mest intresserad av. Det innebär att redaktionen kan skicka nyhetsnotiser, som är mer relevanta än tidigare, till mobiltelefonerna hos de användare som vill ha nyhetsnotiser kring specifika ämnen och geografiska områden.

Läs också: SNABBGUIDE: Så enkelt skräddarsyr du dina lokala nyheter

Vid större nyhetshändelser kommer vi även fortsatt att skicka ut nyhetsnotiser mer brett till alla som har valt inställningen att de vill ta emot nyhetsnotiser. Vi kommer också inom kort att lansera en särskild app för e-tidningsläsarna, vilket underlättar för den som alltid vill ha med sig tidningen i pdf-format i fickan. E-tidningen, som finns tillgänglig via fagersta-posten.se, ingår för alla som har en prenumeration på Fagersta-Posten. Därför rekommenderar jag dig som ännu inte registrerat ditt digitala konto att göra det.

Bemanning 24 timmar om dygnet året runt

Även tidningen får ett nytt utseende från och med 21 oktober. I det stora hela ser tidningen ut som Fagersta-Posten gör i dag, men vi har gjort vissa viktiga ändringar.

Inte minst inför vi nu ledarsida i Fagersta-Posten. Innehållet i den ansvarar de politiska redaktörerna på VLT i Västerås, Richard Appelbom och Sakine Madon för. Vi inför också kultursida, vilken VLT:s kulturredaktör Erik Jersenius svarar för.

Vi förändrar också vår redaktionella organisation. Syftet med det är att göra en tydligare uppdelning mellan snabba nyheter och mer fördjupad journalistik.

I praktiken innebär den nya organisationen att en nyhetsdesk i Västerås kommer att uppdatera salaallehanda.com med snabba nyhetsuppdateringar. Desken kommer också att skriva artiklar som går i tidningen. Vidare kommer tidningsproduktionen, det vill säga redigeringen och planeringen av sidorna i tidningen, att skötas av en nyskapad printredaktion i Västerås.

Läs också: Vad tycker du om nya Fagersta-Posten? Chatta med chefredaktören!

Syftet med den nya organisation är dels att bli snabbare på nyheter, dels att de reportrar som verkar lokalt i Fagersta, Skinnskatteberg och Norberg ska få mer tid att arbeta med fördjupande och agendasättande journalistik.

Vår sajt, fagersta-posten.se, kommer från och med denna vecka dessutom att ha bemanning 24 timmar om dygnet året runt, vilket säkrar bättre och snabbare nyhetsuppdateringar kring det som sker under sena kvällar och nätter.

Vår sportorganisation ingår också i den nya organisationen och dess förändring. Om den skriver Pasi Hiirikoski, nyhetschef för sporten, om på sportsidorna.

Nu är jag förstås mycket intresserad av att höra vad ni tycker om de förändringar vi gör. Vad tycker ni om vår nya sajt, vår nya app och vår nya tidning?

Hör av er till mig med era synpunkter. De är mycket värdefulla för oss. Det är för er som läser oss som vi gör vår tidning, vår sajt och våra appar. Därför är alla synpunkter lika viktiga. Hör av er till mig. Ring mig, 021-19 91 14, mejla mig på [email protected] och chatta med mig på fagersta-posten.se på torsdag och fredag.

Mer läsning

Annons