Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NVU:s tystnad möts av kritik

Fler lektioner blir lärarlösa men NVU vill inte kommentera bemanningsfrågor. "Vi hanterar detta internt", säger Mats Berglund, förbundschef på NVU.

Annons
NVU:s förbundschef Mats Berglund avböjer att kommentera att antalet lärarlösa timmar ökar ordentligt på Brinellskolan i höst.

Tre gymnasielärare på Brinellskolan är kritiska mot att antalet lärarlösa timmar ökar dramatiskt i höst. Detta är en ledningsfråga, inte politisk.

– Vi lägger oss inte i schemaplaneringen, säger Ola Wahlsten (S), ordförande i Norra Västmanlands utbildningsförbunds direktion.

Mats Berglund vill inte kommentera frågan i media, utan hänvisar till att de sköter sin bemanning internt.

– När vi tagit upp det här i vår fackliga samverkan har varken Lärarnas Riksförbund eller Lärarförbundet haft några synpunkter på detta, säger han.

– Det jag kan säga är att det är lite konstigt att lärarna går ut i tidningen och för den här dialogen.

Tanja Svennberg, som är fackligt ombud för Lärarnas Riksförbund, är kritisk mot Mats Berglunds svar till Fagersta-Posten.

– Vi har lämnat in en skrivelse och varit kritiska mot fler lärarlösa lektioner. Den har skickats runt mellan Mats Berglund och rektorerna. Jag förstår inte varför han säger att han inte vet om detta, säger Tanja Svennberg.

Mats Berglund meddelar att han inte har några ytterligare kommentarer, när Fagersta-Posten kontaktar honom om detta.

Läs mer:  Kraftig minskning av lärarledda lektioner

Mer läsning

Annons