Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny vändning om äldreboendet

Nya förslag fick genomslag bland politikerna.

Annons
Jan Johansson (M) yrkade bifall för det nya förslaget - att utreda kostnaderna.

Var ska Fagerstas nya äldreboende placeras? På måndagskvällen skulle politikerna besluta om det - var det tänkt. Två platser på Uggelbo har ställts mot varandra och frågan har splittrat pensionärsföreningarna i Fagersta och boende på Uggelbo.

Men nu är det klart att beslutet dröjer. Kommunfullmäktige vill i stället få in en kostnadsredovisning från Norra Västmanlands kommunalteknikförbund för respektive plats.

- Vi hade till i dag en förhoppning om att vi skulle haft en kostnadsindikation på markförberedelserna som krävs när det gäller de här två alternativen. Men vi kan i det här fallet inte påbörja en projektering och upphandling utan att veta om det skiljer sig betydligt mellan de två alternativen, säger Marino Wallsten (S) under fullmäktige.

Nu ska alltså NVK utreda kostnader för markförberedelser för de båda alternativen. Efter ett yrkande från Pia Boiardt (V) beslutades det också att flera faktorer ska vägas in i NVK:s beskrivning av de båda platserna.

- Jag hoppas att man kan ta fram en bättre grund till beslutet med för och nackdelar på andra sätt, inte bara när det gäller markförhållandena, säger hon.

NVK:s utredning ska vara klar till fullmäktigesammanträdet 20 juni. Då räknar politikerna med att fatta beslut i den infekterade frågan.

Läs mer: Öppnar för ny placering av äldreboende

Mer läsning

Annons