Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya bänkar bäddar för Aspenfika

Vårvärmen slog till under veckoslutet. Och då fanns påpassligt nog de nya bänkarna intill kanalen i Västanfors på plats. – Vi försöker ta till vara på goda idéer, säger Thomas Ålund på NVK.

Annons
Lagom till värmens entré placerade NVK ut bänkar och bord på två platser i anslutning till kanalen i Västanfors. Minst en uppsättning till blir det, även den med utsikt över vattnet.

Området runt hembygdsgården, kyrkan och kanalen i Västanfors är välbesökt. Inte minst är det ett populärt promenadområde. Så de nya borden och bänkarna som NVK, Norra Området runt hembygdsgården, kyrkan och kanalen i Västanfors är välbesökt. Inte minst är det ett populärt promenadområde. Så de nya borden och bänkarna som NVK, Norra Västmanlands kommunalteknikförbund, placerat ut lär säkert bli uppskattade.

– Det här var en idé som kom upp hos oss och jag tyckte att den var bra. Och jag såg redan i helgen att folk provade bänkarna, säger Ålund.

Hittills finns bord och bänkar på två ställen i anslutning till vattnet. Dels på udden vid Kyrkbron, mellan ån och slusskanalen, dels intill den gamla bessemerkonvertern nedström kraftverket. Både bord och bänkar är ordentligt fastgjutna i marken, så de lär inte försvinna i första taget.

– Det kommer att bli bänk och bord på en plats till, på udden som ligger intill gång- och cykelvägen som går under Kungsbron. Men det kan dröja lite, säger Ålund.

– På den udden har vi röjt undan buskar och sly. Så att det blir bättre sikt mot vattnet. Det har folk lagt märke till, och tyckt att vi gjort snyggt. Roligt att folk uppmärksammar det. Längre fram blir det lite röjning nedanför kraftverket också.

Mer läsning

Annons