Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt försök att sälja stationshuset

Förra gången blev det ingen affär. Så nu gör Kronofogden ett andra försök att sälja det gamla stationshuset i Ängelsberg.

Annons

Turerna runt stationen har varit många. Nuvarande ägarna satte i gång ett omfattande projekt för att bygga om fastigheten. Arbetet stoppades och ägarna har fått föreläggande om att återställa huset, vilket inte har gjorts.

I stället lämnade ägarna huset åt sitt öde. I april förra året stämde därför Handelsbanken ägarna för ett obetalt lån på flera miljoner. Och Kronofogden fick i uppdrag att sälja fastigheten på exekutiv auktion.

En första auktion hölls den 1 april, med utgångspriset 100 000 kronor. Bara ett bud kom, och det var43 000 kronor från en budgivare som inte sett fastigheten. Det budet accepterades inte av banken.

På tisdag den 3 juni gör Kronofogden ett nytt försök. Utgångspriset ligger på 100 000 kronor. Återstår att se om huset säljs nu.

Stationshuset är delvis q-märkt och anses vara kulturhistoriskt värdefullt. En q-märkning innebär att vissa förändringar av byggnaden inte är tillåtna. Trots det har de nuvarande ägarna gjort omfattande ingrepp.

Ägarna har bland annat låtit riva ut hela bottenplanet, rivit en stentrappa och plockat bort delar av husets skiffertak.

Mer läsning

Annons