Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oljetransport i Fagersta har begärts i konkurs

Företag i Fagersta har lämnade in en konkursansökan.

Annons

Företaget Oljetransport i Fagersta, även känt som Gröndahl Oljor, har begärts i konkurs. 16 anställda berörs av konkursen.

Oljetransport i Fagersta AB lämnade i måndags in sin konkursansökan till Tingsrätten i Västerås. Bolagets styrelse skriver i ansökan att företaget har haft ansträngd likviditet under flera år. Bland annat på grund av låga marginaler med oljetransporterna.

Transport och försäljning av oljeprodukter är bolagets huvudsakliga verksamhet. Det är 85 procent av omsättningen, som under senare år har varit cirka 200 miljoner.

– Det gick inte att rekonstruera bolaget eftersom det inte fanns likvida medel i bolaget. Varför det inte fanns är det för tidigt för mig att uttala mig om. Jag kommer att gå igenom bokföringen och orsaken kommer jag att ange i förvaltarberättelsen, säger Hans Ödén, konkursförvaltare.

Företaget hade från den första december 16 anställda som nu får jobba en månad på den statliga lönegarantin.

– Hur länge de får jobba på beror på hur länge de har varit anställda. De har olika uppsägningstid på grund av det, säger Hans Ödén.

Oljetransport i Fagersta bildades 1993 ur det gamla Bergslagsoljor. Bolaget drabbades hårt när dåvarande vd Thomas Gröndahl mördades 2009. Under hans ledning belönades företaget med utmärkelsen Årets Gasell 2007.

FP pratade på onsdagen med vd Torbjörn Ander, som avböjde att kommentera.

Mer läsning

Annons