Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionärerna tränar både kroppen och knoppen

Det är aldrig försent att börja träna. Tre gånger i veckan träffas PRO på Fitnessparken i Fagersta för att låta kroppen få jobba.

Annons

Träningscirkeln som arrangeras tre gånger i veckan stärker både kropp och själ tycker deltagarna. Senast stod styrketräning på schemat, men innan det var det boxning. Det är en varierande träning för de som deltar på passen som hålls av Nathalie Lundvall på Fitnessparken. Klockan 9 på morgonen är det dags att trycka igång tidtagaruret och träningspasset kan börja.

–De är riktigt starka. De kan mer än vad de tror. De är energiska, riktiga krutdamer och herrar, säger Nathalie Lundvall.

Eftersom de som deltar är 65+ så kan en del ha krämpor som man bör vara försiktig med.

–En del har problem med knän och axlar. Så då får man individanpassa träningen så att de inte belastar fel muskler och så att det passar dem, säger Nathalie Lundvall.

Hildegun Karlsson ger järnet under styrketräningspasset på Fitnessparken.

Hildegun Karlsson har varit med och tränat sedan starten för snart tre år sedan. Favoriten hittills är boxningen. Men tränat har hon gjort en gång i veckan i 45 år sedan hon slutade skolan.

–Jag började på Fagersta gymnastikförening. De säger ju att det aldrig är för sent att börja. Det här är roligt, väldigt skoj, säger Hildegun Karlsson.

Enligt Hildegun Karlsson är träning bra för det mesta.

–Man känner kroppen blir starkare framförallt men sedan har det ju visat sig vara bra för knoppen också, säger hon.

Mer läsning