Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen varnar för tjuvar efter villainbrott och skumma markeringar

Flera villaägare i Fagersta har märkt att deras hus har blivit markerade av mynt och stenar. Vilket kan vara ett tecken på inbrottstjuvar. Polisen höjer därför ett varnade finger och vill att man ska vara uppmärksam.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Mellan den 31 juni och 1 augusti har det varit inbrott i en villa vid Lerduvegränd i Fagersta. Någon ska ha skurit upp en bit av en altandörr och på så vis tagit sig in. Det är, enligt familjen som bor där, oklart vad som har stulits.

Enligt Magnus Strömberg hos polisen i Fagersta verkar det finnas personer som rekar inför inbrott i Fagersta just nu, enligt iakttagelser.

– Det är flera villaägare som har hittat mynt och stenar på trappen och det kan vara ett tecken på personer som rekar inför inbrott och märker ut hus. För att se om det är någon som är hemma och märker mynten, säger han.

Därför vill polisen i Fagersta att man ska vara extra uppmärksam nu i semestertider då det är många som åker bort.

– Det är viktigt att notera skåpbilar som inte hör hemma i området, skriv ner fordonsuppgifter och ge det till oss. Se även till att någon har koll på bostaden om ni åker iväg. Ta in post, ha en bil på uppfarten eller tvätt ute. Allt som kan hindra tjuvarna, säger Magnus Strömberg hos polisen i Fagersta.

Mer läsning

Annons