Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker vill säga upp NVK-chef

Politiker ska förhandla med förbundschefen om uppsägning – trots oklarheter. UPPDATERAD 17.25.

Annons

På tisdagskvällen höll Norra Västmanlands Kommunalteknikförbunds direktion ett andra extrainsatt möte med anledning av Fagerstas politiska majoritets misstroende mot förbundschefen.

-Beslutet blev att tillsätta en förhandlingsdelegation och börja förhandla med förbundschefen, säger direktionens ordförande Stig Berman (V).

Själv deltog han inte i det beslutet. Inte heller Sten Nordström (S) och Hans Granlund (V) deltog i beslutet om att börja förhandla med förbundschefen om en eventuell uppsägning.

- Jag kan bara prata för mig själv och jag har svårt att förstå vad misstroendet går ut på. Jag har faktiskt inte fått det klart för mig konkret, säger Stig Bergman.

Det som nämnts är förseningen av äldremodulerna?

- Jag har tittat på det och jag kan inte se att NVK har gjort något fel. Jag är lekman, men jag kan inte se något fel, säger Bergman.

Fanns det någon annan grund för misstroendet, enligt dig?

- Nej, inget konkret, säger Bergman.

Från Norberg finns det fortfarande förtroende för förbundschefen, enligt Stig Bergman.

- I direktionen står det mellan två parter, kommunerna, och det är dem som bestämmer. Det är naturligtvis ett problem, att den ena partern har uttalat ett misstroende och den andra inte har gjort det.

Det är Gustav El Rachidi (S), vice ordförande i direktionen, och Lars Persson (PNF) som kommer att förhandla med förbundschefen. På onsdagen träffade El Rachidi Harold Nilsson.

- Vi har inlett en överläggning och inget annat, säger Gustav El Rachidi och fortsätter:

- Jag har lämnat ett besked om vad direktionen vill göra och så kommer vi att träffas en gång till.

Enligt NVK:s ordförande är det oklart vad misstroendet grundar sig på. Vad är din kommentar?

- Misstroendet har väckts av kommunstyrelsens ordförande, Marino Wallsten. Det får du prata med honom om. Vi vill inte föra den diskussionen i media heller, säger El Rachidi.

Var det verkligen nödvändigt att fatta det här beslutet i direktionen? Förbundschefen har förtroende från Norberg, enligt Stig Bergman.

- Vad Bergman säger får stå för honom. Vi har kommit till en punkt när det inte går att göra på annat sätt. Därför har vi överläggning nu för att lösa det på ett fint och smidigt sätt, säger El Rachidi.

Han hoppas att samtalen med förbundschefen går så snabbt som möjligt.

- Jag ska göra allt jag kan för att snabba på processen.

Harold Nilsson själv väljer att inte kommentera händelserna i nuläget.

- Nej jag har ingen kommentar i dagsläget, säger han.

Läs mer: Het debatt om misstroende

Mer läsning

Annons