Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

RIG back med 500 000 kronor

Riksidrottsgymnasiet, RIG, för vattenskidor och wakeboard drar över sin budget med en halv miljon kronor enligt senaste prognosen.

Annons

Ola Wahlsten (S), förbundsordförande, har begärt budgetuppföljningen för RIG. Den visade i maj på ett underskott med 573 000 kronor men som väntas minska till 513 000 i slutet av året.

Den kostnadspost som redan nu dragit över budget är den för träningsläger åt eleverna på vattenskidgymnasiet.

439 000 kronor var avsatt till träningsläger men det har hittills i år kostat 715 000 kronor. Till det kommer att intäkter från Riksidrottsförbundet, RF, väntas bli mindre samt att kostnader för löner blir större.

Träningslägrena som eleverna åkte på i våras blev godkända i höstas av den förre förbundschefen.

– Vi lägger fram en plan på vad vi ska göra och sedan är det förbundschefen som okejar det. Jag har inget budgetansvar, säger Bengt Marberg, verksamhetsansvarig RIG.

– Men det jag vet är att elever som gick ett fjärde år blev lovade att få åka på träningsläger i Amerika. Det rör sig om 50 000 kronor per person. Då rekommenderar RF att hemkommunen ska betala det. Men nu har hemkommunerna sagt att de inte gör det.

Hur underskottet ska täckas är ännu oklart.

– Det enda jag tänker säga om det är att budgeten ska vara i balans i slutet av året, säger Mats Berglund, nuvarande förbundschef.

Läs också: NVU:s nya ordförande om den stora uppgiften

Läs också: Oro inom NVU efter röda siffror

Läs också: NVU får 2,5 miljoner av kommunerna

Mer läsning

Annons