Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rykten och myter drabbar pizzeriaägare

Larver i maten och kebabspett på golvet. Pizzeria­ägaren Omar Shekho är orolig att obefogade rykten ska få allvarliga konsekvenser för hans företag.

Annons

När Omar Shekho för snart ett år sedan drog i gång pizzerian Napoli i Fagersta ville han göra något speciellt. Lokalen renoverades och recepten provades fram minutiöst. Han köpte in en vedugn och åkte till Italien för att lära sig att använda den rätt.

– Vi ger kunden det vi själva vill ha. De bästa råvarorna, goda smaker och ett leende, menar Shekho.

Men så, för några veckor sedan, började han höra rykten. Först att restaurangens kebabspett skulle ha tappats på golvet och ändå använts. Sedan att det funnits larver i spetten.

– Jag blev jättechockad och arg. Vi har inte ens kebabspett, vi får färdig kebab från Eskilstuna.

De illasinnade ryktena har ännu inte fått några allvarligare ekonomiska konsekvenser men Omar Shekho är övertygad om att någon försöker skada hans verksamhet.

– Jag tror det handlar om konkurrens. Vissa vill att pizzerian ska stängas, vissa tjänar på det.

Att det skulle finnas någon sanning bakom skvallret förnekar han bestämt.

– Vad skulle vi tjäna på att ge dålig mat till kunden? Om det är fel på produkten byter vi grossist. Jag vågar berätta om det här för att jag inte har gjort något fel, säger Omar Shekho.

Läs mer i onsdagens Fagersta-Posten

Mer läsning

Annons