Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rymling från Fagersta gripen i Stockholm - dömd för vansinneskörningar med lyxbilar

Den 17-åringe vansinnesförare som rymde från ett ungdomshem i Fagersta förra veckan greps på fredagen i Stockholm skriver Aftonbladet.

Annons

Vid lunchtid på fredagen greps en 17-årig rymling som enligt Aftonbladet smitit från ett ungdomshem i Fagersta i helgen. Mannen, som tidigare uppmärksammats för flera vansinnesfärder togs av polis på Södermalm i Stockholm enligt Aftonbladet.

17-åringen är dömd för att flera gånger stulit lyxbilar och sen vansinneskört med dem. I september dömdes han för en lång rad brott som var kopplade till stölder och olovliga körningar av bilar. Han har flera gånger rymt från ungdomshem enligt Aftonbladet.

Fagersta-Posten har tidigare berättat att det den 21 oktober upptäcktes att någon klippt upp staketet kring ungdomshemmet Sundbo utanför Fagersta och hjälpt en inskriven att rymma. Rymlingen ska ha varit ute på rastgården och tagit luft när någon hjälpte honom ta sig ut.

– Man har även iaktagit en bil som åkt runt i området innan rymningen, säger Magnus Strömberg, tillfälligt stationsbefäl i Fagersta, till FP i samband med rymningen.

FP har sökt polisen för att få uppgiften och gripandet bekräftad. Enligt pressinformatören på regionsledningscentralen finns ingen information om gripandet. Till Aftonbladet bekräftar Anders Jacobsson, verksamhetsansvarig för lokalpolisområde Järfälla gripandet.

– Ja, vi har fått kännedom att han är gripen och vi är oerhört tacksamma för det. Nu ska han höras för de nya brott som sannolikt har tillkommit, därefter får åklagare ta ställning till hur man ska gå vidare, säger Jacobsson.

Läs mer: Rymning från Sundbo – klippte hål i staketet

■ ■ Läs fler blåljusnyheter här .

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta oss här, skicka sms/mms till 72021, inled meddelandet med "FP" följt av mellanslag eller mejla [email protected] . Kom ihåg att visa hänsyn vid fotografering och inte utsätta dig själv eller andra för fara.

Mer läsning

Annons