Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S kan ta över två ordförandeposter från V

Socialdemokraterna kan ta över flera topposter i Fagersta kommun från Vänsterpartiet. Det står klart efter valberednings möte i går.

Annons
På torsdagen träffades Socialdemokraterna och Moderaterna för att prata om framtiden. Här syns, från vänster, Christian Eriksson (M), Marino Wallsten (S), Eleonor Wikman (S), Jan Johansson (M), Ola Wahlsten (S), Sune Andersson (S), Dick Helsing (M) och Tony Westberg (M). På mötet närvarade också Helmut Hoffman (S).

Då gick Socialdemokraternas och Moderaternas förslag om nomineringar till bland annat nya ordföranden i två nämnder igenom.

Bakgrunden till förändringarna är att Socialdemokraterna i december förra året bröt sitt samarbete med Vänsterpartiet i Fagersta. I stället inledde Socialdemokraterna ett nytt samarbete med Moderaterna. På valberedningens möte togs förslag fram för nya ordföranden till de nämnder där Vänsterpartiet i dag har ordförandeposterna.

Förslaget är nu att Ola Wahlsten (S) ska komma att bli ny ordförande för Norra Västmanlands utbildningsförbund, NVU, och Sune Andersson (S) föreslås blir ny ordförande för utbildnings- och fritidsnämnden.

– Jag sitter som vice ordförande där nu och jag blev nu nominerad till posten, konstaterar Sune Andersson.

Enligt honom eftertraktar inte Moderaterna några ordförandeposter.

– Man nöjer sig med att Jan Johansson (M) nomineras till vice ordförande i kommunstyrelsen och att de kan komma att bli vice ordförande i övriga nämnder.

Alla partier, förutom Sverigedemokraterna, var med på mötet. Vänsterpartiet lämnade in en skriftlig reservation mot nomineringarna.

Ett extrainsatt kommunfullmäktige är planerat till 18 januari, då bland annat nomineringarna till nya ordföranden ska tas upp.

Mer läsning

Annons