Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så förnyas lekplatsen

En belyst pulkabacke, indiankojor, lekstig, grillplats och linbana. Lekplatsen vid Snödroppsvägen och Mistelvägen är i full gång med att förvandlas till en fantasifull uteplats för bus.

Annons

Norra Västmanlands Kommunteknikförbund, NVK, i samråd med arkitekten Bo Karlsson har kikat på Fagerstas lekplatser och kommit fram till en del förändringar.

– Många av dem är alldeles för fyrkantiga och består mest av grus. Överlag är alla påkostade och fina, men kanske inte så trivsamma, säger Ola Carlsson, gatu- och parkchef på NVK.

Först ut på listan är ombyggnation av lekplatsen vid Snödroppsvägen och Mistelvägen.

– Det blir bland annat en belyst pulkabacke och grillplats. Många förskolor besöker lekplatsen och det är tänkt som ett roligare utflyktsmål än vad det kanske var tidigare, säger han.

Den redan befintliga lekplatsen kommer att byggas ut och halva delen av parken hamnar i skogspartiet.

– Där blir det balansstockar, tunnlar och klätternät. Den gamla klätterställningen kommer vi att placera ut någon annanstans i Fagersta. Var vet vi inte ännu, säger Ola Carlsson.

Ombyggnaden kommer att kosta mellan 500 000 och 600 000 kronor och NVK hoppas att lekplatsen är helt färdigställd till i vår.

Det här planeras

På den befintliga lekytan kommer den stora klätterställningen att tas bort och bytas ut mot ett piratskepp.

Gungorna och lekbåten kommer att vara kvar.

Sandlådan ska göras större och fler gungdjur tillkommer.

Buskar och träd planeras att planteras runt delar av den befintliga lekplatsen och en linbana sätts upp intill skogspartiet.

I lekplatsens nordvästra hörn har skog tagits bort för att göra plats åt ett vindskydd samt en belyst pulkabacke.

I höjd med St1-macken blir det en lekstig i skogsdungen som sträcker sig drygt 100 meter och avslutas nere vid den tänkta linbanan.

Längs lekstigen ska det byggas kojor, tunnlar, hängbro och klätternät.

NVK har även planer på att förnya lekplatsen i Uggelbo inom kort.

Mer läsning

Annons