Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolsatsning ratas av folkvalda

Ett förslag om mer resurser till skolan nobbades i går av majoriteten i kommunfullmäktige. "Det är tråkigt för lärarna och eleverna", säger Stig Henriksson (V).

Annons

2015 års budget antogs i går av de folkvalda i kommunfullmäktige. Det handlar om cirka 722 miljoner kronor i skatteintäkter och statsbidrag som fördelas.

Kommunstyrelsens förslag gick igenom på nästan alla punkter. Men en sak blev det debatt om. Det gällde 1,6 miljoner kronor som Vänsterpartiet vill satsa på att avlasta lärarna i skolan.

Pia Tinoco Boiardt (V) berättade att tanken är att det ska gå till personal som kan agera bland annat rastvakt, bussvakt och ta hand om administrativa uppgifter.

– Det här är ett viktigt steg, säger hon.

Företrädare för Socialdemokraterna och Moderaterna sade från talarstolen att de håller

med om att lärarna behöver avlastning. Men de menade att förslaget kommit till sent, inte handlagts som det borde, och att det är oklart exakt hur pengarna ska användas.

– Det är lite luddigt, säger Sune Andersson (S).

– Det kommer fram nya idéer hela tiden, instämde Jan Johansson (M).

S och M ville i stället att saken ska utredas mer innan beslut fattas. Det höll majoriteten i fullmäktige med om och Vänsterpartiets förslag föll.

– Det är tråkigt för lärarna och eleverna, säger Stig Henriksson (V), som menar att det nu kan ta lång tid innan det blir mer resurser.

Mer läsning

Annons