Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spontanitet blev Ebbots grej

Född i Västerås, men boende i Särö. Från The Soundtrack of Our Lives till Så mycket bättre. Torbjörn ”Ebbot” Lundberg har många strängar på sin lyra. Snart ska han spela på Brukshotellet i Fagersta.

Annons
Inte klar än. Torbjörn ”Ebbot” Lundberg tycker själv han är långt i från klar med sin musik. Får han önska är han bara halvvägs genom musikkarriären.  Foto: Pontus Lindahl / TT

För många blev han känd genom sin medverkan i TV4:s program Så mycket bättre. Han har i många år satsat på musiken, vilket alltid varit ett självklart val för honom.

– Det är så fantastiskt roligt. Om jag får välja själv så är jag bara halvvägs, för det är en så underbar känsla, säger Ebbot Lundberg.

Vad Ebbot själv vet har han aldrig spelat i Fagersta förut. Men på lördag är det dags.

– Kanske någon gång för länge sedan, men inte vad jag kommer ihåg just nu, säger han.

Men att spela i en liten ort som Fagersta har Ebbot Lundberg ingenting emot.

– Det brukar vara trevligt att vara på mindre ställen. Publiken brukar vara väldigt engagerad oavsett storleken på stället där spelningen är. Så det ska självklart bli jätteroligt, säger Ebbot.

Att Ebbot ska spela på Brukshotellet beror på att den årliga höstfesten tar plats under fredagen och lördagen. Ebbot Lundberg gästar scenen under lördagen.

– Jag vet inte riktigt hur det gick till när jag blev bokad. Men jag fick höra att jag skulle dit. Nu när jag har tid och annars är ledig så fungerar ju det alldeles utmärkt.

Mellan 1994 och 2012 var Ebbot Lundberg sångare och frontman i Soundtrack of Our Lives. Trots att han spelar mycket själv nu, så har han samma uppladdning som då.

– Jag förbereder mig typ inte alls. Jag brukar testa så att ljudet låter bra, men sjunger upp gör jag aldrig. Det får låta som det låter för dagen, säger Ebbot.

Finns det något som du undviker innan en spelning, i allmänhet?

– Nja, inte direkt. Eller jag undviker att sitta i loungen. Det är så mörkt och tråkigt där. Då träffar jag hellre lite folk innan spelningen, säger Ebbot.

Vad är det som är tråkigt med loungen förutom mörkret?

– Det känns som man sitter i ett väntrum och ska in till tandläkaren. Det fattas bara att en person i vit rock kommer och säger att jag ska följa med. Det är bara jobbigt att vara där, säger Ebbot.

Annars brukar Ebbot ta en spelning som den kommer. Känna in publiken, och en timme innan start bestämma ordningen på låtarna.

– Det är ingen idé att hålla på och bestämma i förväg, det blir jag bara förvirrad av, säger han.

Men trots det är han öppen för förslag. I alla fall ibland.

– Om publiken skriker efter en låt så kanske jag spelar den, för att göra dem nöjda, säger Ebbot Lundberg.

Om publiken skriker efter en låt så kanske jag spelar den för att göra dem nöjda.

Höstfesten

Fredag, 26 augusti:

Albin Mattias

Nattklubb med DJ RajBan

Lördag, 27 augusti:

My Kullsvik - Adeles superhit ”Hello” med svensktal

Ebbot Lundberg The Indigo Children

Nattklubb med DJ RajBan

Källa: fagerstabrukshotell.se

Mer läsning

Annons