Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stamp och rörelser när PRO dansar line-dance

Det går som en dans när PRO-kör line-dance i Folkets hus. Den ursprungligen amerikanska dansen ska göra gott för hela kroppen.

Annons

Läs också: Akut brist på platser för äldre upprör PRO

På torsdagarna går två klasser i line-dance i sal B i Folkeths hus i Fagersta. De finns två olika grupper, den ena för nybörjare och den andra för de som har hängt med ett tag. PRO-medlemmarna som deltar övar först in steg och sedan slår de på musik och dansar in det de just lärt sig. Dansinstruktören är Lena Eriksson, men Greta Touminen är den som ligger bakom arrangemanget. Hon har dansat line-dance sedan år 2004.

–Då visste man ju knappt vad det var för något, men sedan har det bara rullat på. PRO har en egen folkhögskola i Gysinge, och där är vi och lär oss nya danser vartefter, säger Greta Touminen.

Läs också: Mildreds engagemang i PRO betydde mycket

Förutom att det är kul att dansa line-dance så är den dessutom bra för hälsan.

–Det är en träning får både kropp, själ, huvud och fötter. Det är väldigt bra mot benskörhet för vi gör ju lite olika stamp och rörelser, säger Greta Tuominen från PRO.

Greta Tuominen har dansat line-dance 2004, sedan dess har det rullat på.

I vår kommer PRO visa upp sina danskonster på Norrby teater under Internationella kvinnodagen. När de fick förfrågan om att uppträda ville de flesta vara med.

–Det var någon som sa "Måste man vara pensionär för att ha så här kul", säger Greta Tuominen och ler.

Läs också: För Greta kan inget inom PRO bli för mycket

Mer läsning