Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stig Henriksson vill inte lova allt

Fagerstaborna fick i lördags chansen att höra vilka prioriteringar V, S och M har för kommunen efter valet. ”Man ska inte lova allt, det är inte trovärdigt”, säger Stig Henriksson (V).

Annons
Marino Wallsten (S), Stig Henriksson (V) och Jan Johansson (M) diskuterade flera ämnen under debatten på Brinelltorget i lördags, bland annat de stora de klassiska jobb, skola och vård.

En skillnad mellan Vänsterpartiet och oppositionspartierna Socialdemokraterna och Moderaterna är att Vänsterpartiet inte vill för mycket, menar kommunalrådet Stig Henriksson.

– Vi har en jämförelsevis kort lista med löften, medan de andra har ganska många. De vill att allt ska bli mer, bättre och större. Ingen ekonomi klarar det. Man ska inte lova allt, det är inte trovärdigt, säger han.

– Det är lätt att lova när man är i opposition, men jag vill inte ta det greppet. Man kan inte lova allt, det går inte. Vi har plockat fram ett paket som vi vill prioritera och sedan får man ju se under mandatperioden om man kan infria mer, säger Jan Johansson (M).

Skolan är något alla tre partierna prioriterar högt framöver. Marino Wallsten tryckte på vikten av att anställa fler lärare, ett av S viktigaste vallöften när det gäller skolan.

– Vi kommer behöva tio nya lärare på grund av förväntade pensionsavgångar inom två år. Vi skulle behöva 17, 18 lärare för en hållbar lärartäthet, säger han.

– Vi lovar att jobba för mindre klasser och högre lärarlöner, berättar Jan Johansson.

Stig Henriksson nämnde, som ett av V:s vallöften, 1,6 miljoner per år på fyra extratjänster för att avlasta lärarnas administrativa arbete. 

Mer läsning

Annons