Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor rusch till däckverkstaden när snöovädret slog till

Det var många som plötsligt fick bråttom att sätta på vinterdäcken när varningarna om tisdagens snöoväder kom. På Motorforums däckverkstad i Fagersta mutterdragarna gått varma.

Annons

Fordonsliften stod sällan tom under tisdagen och i Motorforums verkstadsreception var det kö. Men det var som värst under måndagen berättar verkstadschefen Lars Hermansson:

– Det blev kaos klockan 07.00 igår morse. Då kom alla på att det var dags för vinterhjulen. Det var bara att gilla läget.

Så hur blir det i dag då?

– Det blir samma tempo för grabbarna. Nu får de bekänna färg. Så är det varje år, de flesta är ute i sista sekunden. Det är ingen som vill lägga på dubbdäcken för tidigt. Sen kommer de på när snön kommer att "aj, det skulle jag gjort igår".

Läs mer: Däckfirma i Fagersta skiftar på tusen bilar varje säsong

Leif Sandberg, till höger, ser på när han får sina hjul bytta.

Leif Sandberg fick hjulen på hans Toyota bytta under tisdagsförmiddagen. Han beställde tid förra veckan så det var lägligt att få hjulen bytta.

– Ja det var bra att få det gjort nu. Jag körde in till stan här under morgonen och det var halt. Så det är skönt att få det gjort, säger Leif Sandberg.

Läs mer: Många väntar för länge med byte till vinterdäck

Lars Hermansson, verkstadschef Motorforum.

De kunder som kommit in under dagen utan att ha en tid bokad har varit förstående för att det är fullt på verkstaden enligt Lars Hermansson.

– De flesta godtar att de får vänta en stund, det är bara så. Nu har vi en och en halv veckas framförhållning på jobben här, säger Lars Hermansson.

Fram tills tisdagen hade det bara varit en riktig kölddag med halka i Norra länsdelen. Annars brukar verkstäderna bli fulla efter en period med minusgrader. Men i år kom vinterväglaget på en gång.

– Annars brukar vi ha ett par snödimpar först så man har lite förvarning. Nu kom allt direkt pang.

Läs också: Kö till däckbyte i sista minuten

Full fart på hjulbytena.

Mer läsning