Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor vattenläcka i Fagersta – flera områden påverkade

En vattenläcka har upptäckts på Bruksvägen i Fagersta.

Annons

Norra Västmanlands kommunalteknikförbund, NVK, skriver på sin hemsida att de områden som berörs är Rönningen, Kolarbyn, Egna Hem, Björksta, Norra Ringvägen och Per-Olsområdet.

Norra delen av Fagersta är för tillfället utan dricksvatten i kranarna. De skriver att läckan på Bruksvägen kommer repareras, men de kan i nuläget inte säga hur lång det kommer att ta.

Strax före klockan 19 var läckan lokaliserad och arbete pågick men NVK vet inte hur lång tid det kommer att ta att åtgärda felet.

Strax före 20.00 berättade Fagersta kommun på sin facebooksida att NVK kommer att köra ut vattentankar. Kommunen och NVK återkommer med information om när och var dessa kommer att stå.

Vid 21 gick NVK ut med infomationen att de kört ut två mindre tankar med vatten till Koltrasten samt Kolmilegränd 3, samt en större vattentank till kommunhuset på Norbergsvägen 19. En till, större vattentank, är på väg att ställas ut vid Fagerstahallen. NVK kommer även att inventera hur läget ser ut med vatten och kan vid eventuella behov ställa ut ytterligare vattentankar.

Mer läsning

Annons