Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora lampmontage ska göra Fagersta till en ljusare plats

En 800 meter lång ljusslinga monteras i Vilhelminaparken. Och två jätteljusskapelser hamnar på Brinelltorget och i Västanfors.

Annons
Så här är det tänkt att ett av träden i Vilhelminaparken ska utsmyckas. Belysningen ska sitta där permanent.

Snart finns det ingen risk att bli mörkrädd i Vilhelminaparken. En 800 meter lång LED-ljusslinga i ett av träden ska kasta ljus över grönområdet.

Och inte nog med det. På Brinelltorget och i fontänen framför järnvägsstationen i Västanfors ska två belysningsutsmyckningar monteras som är utformade som två stora ljuslyktor, 7,5 meter höga.

– De två sakerna som är kopplade till fontänerna är julbelysning och kommer att plockas ned. Men trädet kommer att få belysning som ska sitta där nästan för evigt, säger centrumutvecklaren Jonas Pettersson.

Läs också: Fagersta centrum och Västanfors dras ihop

Målet är delvis att få en finare stadsmiljö - men också en säkrare sådan.

– Vi vill skapa och utveckla stadsmiljön med belysning. Både göra den trevligare och säkrare. Ja, att man får en skön känsla helt enkelt, säger Pettersson.

Politikerna i Fagerstas kommunstyrelse har avsatt 500 000 kronor för belysningsutsmyckningarna.

– Målet är att det ska gå i land nu till årets jul. Men jag törs inte till 100 procent säga att det blir till den här julen, det kan bli nästa år med.

Belysningen har precis gått ut på upphandling. Redan inom ett par månader kan alltså eventuellt Fagersta vara en ljusare plats.

Läs också: Klart för största etableringen på 13 år

Läs också: Så blir Fagerstas kommande kulturhus

Mer läsning

Annons