Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stulen Rune Lindström-figur återfunnen efter stort pådrag i sociala medier

Dockan föreställande Rune Lindström står varje dag utanför Runemuseet på Fagersta-Västanfors hembygdsgård. I torsdags morse var han borta.

Annons

Det var i torsdags morse som personalen på Fagersta-Västanfors hembygdsgård såg att träfiguren föreställande kulturprofilen Rune Lindström, född i Västanfors, saknades utanför muséet med samma namn. Personalen gjorde då en efterlysning på Facebook.

Där skrev de: "Han hälsar varje dag besökare med ett leende och en vinkning, är skapad med omsorg och saknas av oss alla. Han kan inte gå själv, så någon har hjälpt honom."

Här, utanför muséet, står vanligtvis en träfigur föreställande Rune Lindström. Figuren var på lördagen ännu inte uppställd på sin vanliga plats igen och det beror på att den gick sönder vid fötterna och måste lagas.

En privatperson, som inte vill röja sin identitet i tidningen, såg efterlysningen på Facebook och insåg att hen sett en figur liggandes i skogen i närheten av Svedjevägen, alltså nära fem kilometer från hembygdsgården. Personen gick då tillbaka till skogspartiet och återförde Rune Lindström-figuren till sitt hem.

Läs också: Rune Lindström hedras av hembygdsföreningen

Rune Lindström som han vanligtvis ser ut, utanför muséet med samma namn. Bild: Fagersta-Västanfors hembygdsgård.

Personalen på hembygdsgården uttryckte under fredagen sin tacksamhet över engagemanget och över att han kommit hem igen. Figuren var på lördagen inte uppställd på sin vanliga plats och det beror på att den gick sönder vid fötterna och måste lagas.

Händelsen är enligt polisen ännu inte polisanmäld.

Kartan visar var Fagersta-Västanfors hembygdsgård ligger och var träfiguren hittades:

Mer läsning

Annons