Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tafsade på kvinna i krogkö

Det var i november förra året som en kvinna ska ha antastats i kön till en krog i Fagersta. Mannen åtalas nu för sexuellt ofredande.

Annons

Situationen utanför klubben var stökig och polis hade tillkallats. Kvinnan uppmärksammade polisen på att hon blivit antastad och kunde då peka ut mannen, som stod kvar i kön. Han greps och fördes till polisstationen för förhör och provtagning.

För polisen berättar kvinnan hur personen bakom henne i kön plötsligt tryckte upp sina fingrar i hennes underliv. Trycket var hårt eftersom den för henne okände mannen fick in sina fingrar trots att hon hade både trosor och leggings på sig.

Kvinnan svor åt honom och knuffade bort honom. Mannen, som är i 25-årsåldern, varken nekar eller erkänner i förhör utan uppger att han var alltför alkoholpåverkad för att minnas något.

I förhör, och i den kriminaltekniska undersökningen, rubriceras brottet som våldtäkt. Begreppet har på senare år fått en bredare innebörd i norra Europa som innebär handlingar jämförbara med våldtäkt, till exempel beröring av könsorgan.

I gränsfall mellan sexuellt ofredande och våldtäkt måste en bedömning göras i varje enskilt fall, berättar åklagare Frieda Gummesson, som har ärendet på sitt bord. Hon har valt att åtala mannen för sexuellt ofredande och utpekandet i krogkön räcker som grund för åtalet, menar hon.

Det lägsta straffet för sexuellt ofredande är böter eller 14 dagars fängelse. Maxstraffet är två års fängelse. Tingsrätten tar upp målet 9 juni.

Mer läsning

Annons