Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trångt på populär klädbytardag

Trångt var det mellan borden i Lindgårdens lokaler i helgen. Många hade sökt sig dit för att fynda barnkläder och leksaker på kyrkans populära klädbytardag.

Annons
Fyndar. Emeli Falk  tycker det är bra för miljöns skull och billigt att handla på barnloppisar. På klädbytardagen på Lindgården i helgen fick hon byxor, klänningar och ytterkläder med sig hem.

 Färgglada jackor som hänger på ställningar och kläder som tjocktröjor, blusar, skor ligger uppradade på borden i prydliga rader. Många besökare vänder och synar för att se att det är helt och rent. En av dem är Emeli Falk.

Hon har fyndat en hel del som klänningar, byxor och ytterkläder där varje klädesplagg kostat runt en tjugolapp. Flera fynd ser nästan helt oanvända ut.

–Jag kom hit för att det är billigt och bra för miljön. Barn ska inte ha nya kläder pågrund av alla kemikalier, säger hon.

Anna Binning, barnledare för svenska kyrkans barnverksamhet berättar att många besökare hör av sig och tycker att klädbytardagarna är årets höjdpunkter.

–Vi arrangerar klädbytardag två gånger per år inför varje termin och har gjort så i närmare 20 års tid, säger Anna Binning.

Hon tycker att klädbytardagen är ett bra sätt att rensa garderoben hemma och göra sig av med saker som barnen har växt ur samtidigt som det går att billigt fylla på med andra kläder.

– Det finns också ett miljötänk att inte kasta bort saker som är hela och rena och går att återanvända, säger Anna Binning.

Mer läsning

Annons