Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Truckolyckan på Atlas synas

En 26-årig kvinna fick föras med ambulans till sjukhus med allvarliga klämskador. Om Atlas Copco ska hållas ansvarig för arbetsplatsolyckan återstår att se.

Annons
”Sådana här olyckor är inte speciellt vanligt”, säger Anna Hynynen, här tillsammans med Niclas Bergström.

Olyckan inträffade vid niotiden i går morse på Atlas Copcos lageravdelning. Hur det gått till när den 26-åriga kvinnan klämt sina armar var i går eftermiddag ännu oklart.

– Hon har använt en plocktruck, en slags gaffeltruck som man hissar upp sig med och hämtar saker från hyllor. Hon har inga frakturer och ingen av armarna är av. Men hur hon mår vet vi inte, sa Niclas Bergström, vice ordförande för IF Metalls fackklubb på Atlas Copco, sent i går eftermiddag.

Olyckan har blivit anmäld till arbetsmiljöverket och på måndag sker en utredning på arbetsplatsen om vad som egentligen hänt, berättar huvudskyddsombudet Anna Hynynen.

– Vi går igenom händelseförloppet. Det är jag, det lokala skyddsombudet, arbetsmiljösamordnaren, avdelningschefen och eventuellt någon tekniker. Och så ska man prata med den skadade igen.

Utredningarna får visa om det är fråga om en ren olyckshändelse eller om företaget gjort sig skyldig till något brott.

– Vi gör en intern utredning och så gör polisen en. Vi fastställer vad som hänt och kommer med åtgärder för att förebygga att det händer igen, säger Anna Hynynen.

Mer läsning

Annons