Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Mardrömmen fick ett lyckligt slut 

När Zoe sprang bort och var försvunnen i tre dygn efter en bilolycka så hade hennes matte Maria Wisti nästan gett upp hoppet. Men Zoe hittades helskinnad och nu har hon fått tre små valpar.

Annons
Snart två år efter bilolyckan har Zoe blivit mamma till tre små valpar med namnen Molly, Daizi och Leo.

Fagersta. Det var i november för två år sedan som Maria Wisti var på väg till jobbet och råkade ut för en bilolycka. Mitt i tumultet kom hennes hund Zoe loss ur sin sele, sprang iväg och försvann. Det dröjde hela tre dygn innan hon återfanns utanför en altan vid en villa omkring fyra kilometer från olycksplatsen.

– Kvällen innan hon hittades hade jag hade nästan gett upp hoppet. Jag var rädd för att hon skulle ha blivit påkörd eller att något rovdjur tagit henne, säger Maria och berättar att Zoe var något medtagen efter de tre kalla dygnen i skogen men att hon snabbt blev sig själv igen.

– Jag är verkligen tacksam för all hjälp, det var fullt med folk som letade efter henne.

Och nu, snart två år senare, har Zoe fått valpar.

– Pappan bor i Varberg och är en renrasig chihuahua, Zoe är en blandning mellan pomeranian och chihuahua, berättar Maria som tagit semester för att ta hand om valparna som fått namnen Molly, Daizi och Leo.

När de föddes uppstod även då en viss dramatik.

– De föddes sex dagar för tidigt och den första kom i bilen på väg hem från Strömsholm, men allt gick bra, berättar Maria som själv ska behålla ena honan och ge bort de andra två till sin syster och sin mamma.

Mer läsning