Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två äldre sover i en samlingslokal

Läget är akut på Fagerstas korttidsboenden. Det är fortsatt stor platsbrist och vården tvingas därför till nödlösningar. Just nu bor två äldre i en lokal tänkt för daglig verksamhet.

Annons

I vintras berättade Fagersta-Posten om platsbristen på korttidsboendena i Fagersta. Situationen har inte lättats upp.

– Vi har för lite platser. Det här är högsta prioritet och det jobbas med det hela tiden, säger Niclas Bergström (S), ordförande i socialnämnden.

Socialförvaltningen kartlägger möjliga lokaler att förlägga ytterligare korttidsplatser i.

– Vi tittar på alla slags byggnader. Tyvärr är många av byggnaderna som vi har inte byggda på det sättet att de passar den här verksamheten, säger Bergström.

Läget är akut just nu och därför har en lokal i Malmen, som vanligen används till daglig verksamhet, gjorts om till korttidsboende för två personer.

– Det gäller bara den akuta situation som är just nu. Lokalen är inte tänkt som del av ett äldreboende, säger Bergström och tillägger att det i lokalen finns kök och toalett.

Trycket på korttidsplatserna kan snart lättas något, då några platser på ett äldreboende väntas bli färdiga för inflytt inom kort.

På Malmen bygger kommunen om för att få ytterligare nio platser till en beräknad kostnad av 11 miljoner kronor. Det ska stå färdigt december.

Mer läsning

Annons