Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två år efter valet: Löften som inte genomförts

FP har granskat tio vallöften i Fagersta. De här har inte blivit verklighet än.

Annons
Ett av vallöftena som inte har uppfyllts har med barngruppstorleken i förskolan att göra. Ullis Andersson och Veronica Andersson på förskolan Björkbacken.

För två år sedan blev Socialdemokraterna största parti i Fagersta. Efter halva mandatperioden har FP granskat hur långt S har kommit med tio av sina främsta vallöften.

Läs mer: Löften som gått i mål två år efter valet

Fyra är inte genomförda än – efter två år av mandatperioden:

24 extratjänster i kommunen

Här rör det sig framför allt om extra händer inom vård och omsorg enligt kommunalrådet Marino Wallsten (S). Hittills har det anställts tio personer med hjälp av stimulansmedel från staten. På grund av flyktingströmmen har omprioriteringar fått göras, enligt Wallsten.

47 traineetjänster i äldreomsorgen

Har inte genomförts. ”Det vi har beslut på är tio traineetjänster inom ramen för Delegationen för unga till arbete”, säger Eva Blomberg, vård- och omsorgschef.

Läs mer: Socialdemokraterna om sina vallöften

Högst 15 barn per grupp i förskolan

Som framkommit nyligen i FP når kommunen i dag inte målet med högst 15 barn i varje grupp. Dock öppnar Linden två nya avdelningar 1 oktober och det väntas ge en ytterligare minskning. Politiker har lyft tankar om att bygga en ny förskola men här finns inget politiskt beslut än.

Skapa ett kulturcentrum

En utredning om att skapa ett nytt kulturcentrum har slutförts (frågan väcktes efter en motion från vänsterpartisten Pia Boiardt). Det finns ännu inget politiskt beslut i frågan; politikerna avvaktar arbetet med den långsiktiga planen för Fagersta – som väntas bli klar senast i början av 2017.

Läs mer: I Skinnskatteberg tog det stopp när reporter sökte svar

Mer läsning

Annons