Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två män häktade för grova brott

Två män, en i 20-årsåldern och en i 40-årsåldern har häktas vid tingsrätten i Västerås för misshandel, respektive grov misshandel och övergrepp i rättssak.

Annons

Västmanlands tingsrätt i Västerås beslutade att häkta båda männen som hör hemma i Fagerstatrakten. Båda misstänkta nekar till brott.

Mannen som är i 20-årsåldern häktades på fredagen på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel och övergrepp i rättssak. Den äldre av dem, mannen i 40-årsåldern, häktades under torsdagen på sannolika skäl misstänkt för misshandel.

Kammaråklagare Carin Lantorp bekräftar att de är häktade och att de misstänkta hör hemma i Fagersta-trakten.

– Jag kan inte berätta om bakgrunden då de råder förundersökningssekretess. Nu fortsätter vi förhören och vi har två veckor på oss att komma med en stämningsansökan. Vi inväntar nu teknisk bevisning och sedan får vi förhöra de misstänkta om det, säger Carin Lantorp.

Hon säger att de båda misstänkta nekar till brott. Häktningsförhandlingarna skedde bakom stängda dörrar.

– Det var stängda dörrar för det finns risk för att det kan försvåra utredningen. De blev häktade på sannolika skäl, så tingsrätten höll med mig i min bedömning där, säger Carin Lantorp, kammaråklagare vid åklagarkammaren i Västerås.

Männen sitter alltså nu häktade och tingsrätten har bedömt att det finns en risk för att båda återfaller i brottslighet.

Läs mer: Två personer anhållna för misshandel och övergrepp i rättsak

Mer läsning

Annons