Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två skadade när minibuss voltade

Två personer skadades i en allvarlig trafikolycka i Fagersta under natten till torsdag.

Annons
Olyckan inträffade efter rondellen vid Stationsvägen i Fagersta.

En minibuss som färdades på riksväg 68 körde vid 00.50-tiden av vägen och voltade. Det inträffade precis efter rondellen vid Stationsvägen. En förbipasserande polispatrull upptäckte strax därpå den havererade minibussen och slog larm. I bussen fanns en familj hemmahörande i Örebro bestående av åtta personer. Fem av dem kunde ta sig ut för egen maskin medan övriga tre fick hjälp av räddningstjänstens personal.

– Två vuxna personer skadades i olyckan, en av dem skar sig när de klättrade ur minibussen. Den andre skadade fick man ut med hjälp av en spineboard, säger vakthavande polisbefäl Ivan Åslund.

– De skadade har förts till Centrallasarettet i Västerås för vård.

Centrallasarettet bekräftade vid 04-tiden att två personer, en kvinna och en man, vårdats på sjukhuset. Mannens skador beskrivs som lättare och han fick lämna sjukhuset under torsdagsmorgonen. Kvinnan fick däremot stanna kvar för fortsatt vård. Vid 9-tiden på torsdagsmorgonen var hon fortfarande på sjukhuset. Hennes skador var dock inte allvarliga, enligt sjukhuspersonalen.

Vad som orsakade olyckan är inte färdigutrett. Men en tänkbar orsak till att bilen välte är att föraren körde på rondellens kant vilket fick bilen ur balans. Dessutom har föraren uppgett att han var ovan vid att köra minibussar, enligt polisen.

Minibussen fick bärgas från platsen.

Mer läsning

Annons