Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung man döms för olaga hot

En ung man från Fagersta döms till rättspsykiatrisk vård efter att ha hotat bankpersonal och en polis.

Annons

En Fagerstabo i 30-årsåldern döms av Västmanlands tingsrätt till rättspsykiatrisk vård och böter, på grund av olaga hot och hot mot tjänsteman. Påföljderna för de båda brotten är bland annat baserade på mannens brottsliga bakgrund. Enligt vittnesförhör ska det hela ha börjat med att två poliser mött den unga mannen när han kom gående iklädd knäskydd och armbågsskydd, ihållande ett järnrör.

Poliserna fann anledning att ingripa då de kände till mannens psykiska tillstånd. Den ena av poliserna sprang fram och slet järnröret ur mannens hand, efter att ha ropat på honom men inte fått något svar. Mannen blev överrumplad och ska ha skadat handen av rycket. Enligt vittnesförhör ska skadan ha gjort mannen upprörd och lett till hot om att mannen skulle döda polisen. Brottet har rubricerats som hot mot tjänsteman och mannen har erkänt gärningen.

Mannen döms också för olaga hot för en händelse som inträffade drygt en vecka senare när mannen var på banken. Han ska då ha hotat personal där och döms nu att betala 5 000 kronor i skadestånd. Med anledning av att mannen dömts vid tidigare tillfällen har tingsrätten bestämt påföljden till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Mer läsning

Annons