Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utbyggnad utreds på Alfaskolan efter stor elevökning

Två av Fagerstas skolor planeras att bli större.

Annons

Skolornas akuta lokalbrist manar till handling. Nu inleds en projektering för att bygga ut Alfaskolan. Planerna på en helt ny skola ligger däremot i träda.

Projekteringen för att bygga ut Per Olsskolan har redan dragit i gång. Nu är det dags även för Alfaskolan. Detta efter ett önskemål från skolchefen Kickie Svensson till utbildnings- och fritidsnämnden – en förfrågan om en omgående projektering för en till utbyggnad.

– Under året har Alfaskolan tagit emot 48 nya barn och det ökar fortfarande. Vi behöver bygga ut på grund av ett enormt elevtryck, säger Kickie Svensson.

Läs mer: Lärarförstärkning underlättar på Alfaskolan

Tanken är, enligt skolchefen, att bygga ut Alfaskolan med fyra till sex nya klassrum och tillhörande grupprum.

Det omgående behovet av projektering för utbyggnad på Alfaskolan kom inte som en överraskning för politikerna.

– Nej, absolut inte. Vi har haft ett stort intag av elever det senaste året på Per Ols och Alfaskolan. Vi har sett att vi måste ta fram planer för hur vi går vidare, säger Sune Andersson (S), ordförande i utbildnings- och fritidsnämnden.

Läs mer: Dyrare skolmoduler väntas i maj

Tidigare har det funnits tankar på en helt ny skola. Men de planerna ser inte ut att bli av.

– En helt ny skola är inte på plats förrän om fyra år och så lång tid har vi inte på oss. Vi har prioriterat ned det här med att bygga en ny skola, säger Andersson.

Läs mer: Baracker blir lösningen i skolan

Utbyggnaden på Alfaskolan

Kostnaden för att bygga ut Alfaskolan är ännu så länge okänd. Tidigare har det uppskattats till tio miljoner kronor, men den uppgiften är inaktuell, enligt skolchefen Kickie Svensson.

När det kommande storköket på Fårbo industriområdet står färdigt blir kökslokalerna i Alfaskolan tillgängliga. ”De lokalerna hoppas vi kunna ta i anspråk när vi bytt till storköket”, säger Kickie Svensson.

Mer läsning

Annons