Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägarbete behöver extra skyltning

Ett flertal bilister har hört av sig efter att ha fastnat vid vägarbetet som pågår efter Bergslagsvägen.

Annons
Vägarbetet på Bergslagsvägen kommer att avslutas tidigast februari nästa år.

Arbetet med att byta ut gamla uttjänta vatten- och avloppsledningsledningar pågår på Bergslagsvägen. Från Knutsvägen är gatan egentligen bara öppen för boende i området, och trots att det skyltats från Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund så fortsätter bilister att köra förbi och får vända.

- Ja, eftersom vi hör att flera nu åkt fel och inte tycker att det är tillräckligt skyltat så får vi ju ta till oss av det och göra en förändring så fort som möjligt, säger Ola Karlsson, projektledare på NVK.

Framför allt så handlar det om en arbetsmiljörisk för dem som arbetar med att gräva.

- Ja, det är lite störande. Det är obehagligt när det kommer bilar ner hit som måste vända och nästan balanserar på schaktkanten. Det är ganska tung last som vi jobbar med, säger en av de som arbetar på platsen.

Ola Karlsson, NVK:

- Klart är att vi vill lösa det för det är inte bra för dem som jobbar där. Det är därför vi stängt av från början för att dem ska kunna utföra sitt arbete.

Vad kan ni göra för att bli tydligare?

- Vi borde nog skylta ända från Knutsvägen. Sedan ska vi skylta från andra hållet också att man inte kan ta sig till Västanfors från Bryggarvägen, säger han och fortsätter:

- Vi ska också titta på om vi med orangea skyltar ska kunna leda om trafiken på något sätt.

Hur länge kommer arbetet att pågå?

- Man kommer inte kunna åka Bergslagsvägen från Mariaskolan till Meling förrän tidigast i februari nästa år, konstaterar Ola Karlsson.

Mer läsning

Annons