Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vallonen satsar för ett levande centrum

Konditori Vallonen har fått sig ett ordentligt ansiktslyft och mer förändringar väntar under året. ”Det här är bara början”, säger Arman Poghosyan.

Annons

Vallonens ägare Anna Poghosyan står och plockar bland de gröna växterna och visar stolt upp den nya, betydligt mysigare, inredningen.

– Vi har haft planer på att renovera länge. Vi är mycket nöjda över hur det blev. Det är mer hemtrevligt nu än tidigare, säger hon.

Sonen Arman Poghosyan instämmer.

– Allt kostar pengar så är det, men vi ville satsa för ett levande centrum och kunna rädda upp stan. Det här är bara början, säger han.

Exakt vad han menar med ”bara början”, vill han inte riktigt avslöja ännu.

– Det jag kan säga är väl att vi vill kunna ha längre öppettider och erbjuda våra kunder lite andra alternativ på exempelvis mat och dryck.

Kafédelen har gått från mörkt och slitet till ljust och fräscht. Bland annat har de hårda stolarna bytts ut mot mjuka skinnstolar, fåtöljer och soffgrupper. Och sedan ett par veckor har Vallonen börjat med frukostbuffé.

– Många kunder säger att det har blivit fint och det är kul för oss att höra när vi vågat satsa på det här, säger Arman Poghosyan.

Kafédelen har fått bekvämare stolar för matgäster och soffor och fåtöljer för en mer avslappnad fikastund.
”Det liknar mycket av hur det kan se ut i vårat hemland”, säger Arman Poghosyan, som är född i Armenien.
Familjen Poghosyan har drivit konditori Vallonen sedan 2012. ”Det var på tiden att renovera och vi är nöjda med resultatet”, säger Arman.
Vallonen har nyligen börjat med frukostbuffé.

Mer läsning

Annons