Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Våra tankar går till de närmast drabbade”

Efter olyckan på E18 där två Fagerstaföräldrar avled har krisorganisationen aktiverats inom utbildnings- och fritidsförvaltningen.
– Våra tankar går till de närmast drabbade, i första hand, säger Per Österberg, förvaltningschef.

Annons
Per Österberg, chef för utbildnings- och fritidsförvaltningen i Fagersta, berättar att det finns stöd att få.

I familjens olycksbil satt också två barn som skadades. På måndagen var personal på skolor och förskolor i Fagersta beredda på att det skulle kunna finnas funderingar om olyckan bland barn och unga.

Per Österberg påpekar att erfarenheten har visat att det är viktigt att presentera fakta för att kunna undvika spekulationer.

– Man gick ut med information till klasserna om varför barnen inte är här och man berättar vad det är som har hänt, säger han.

Innan dess hade kommunen varit i kontakt med anhöriga till den drabbade familjen för att höra vad man kan och inte kan gå ut med.

Per Österberg konstaterar att det inledande arbetet nu är avklarat.

– Men när det händer en tragisk händelse får naturligtvis barn och ungdomar en möjlighet att prata om det och lyfta upp det när man märker det, säger han och fortsätter:

– Det är inte bara så att man ger en saklig information och så är det bra med det, utan det gäller att känna av vilka behov som finns, säger han.

– Är det någon som behöver särskilt stöd så finns det möjlighet att få det via vår elevhälsa, tillägger Per Österberg.

Mer läsning

Annons