Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vattenläckan i Fagersta lagad

En vattenledning gick på torsdagen sönder på Norbergsvägen. Vattnet i två fastigheter är avstängt och beräknas vara så till sent i kväll.

Annons

– Det finns mycket kablar i marken så det kan dröja ända till i morgon bitti, säger Lars Lindgren som är arbetsledare på Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund.

De berörda fastigheterna är Norbergsvägen 19 respektive 21.

Vid niotiden på morgonen kom en stor mängd vatten upp från gräset och vid kantstenarna vid kommunhuset. Ögonvittnen har beskrivit det som att det såg ut som om gräsmattan skulle lyftas helt av vattentrycket.

Enligt Lars Lindgren är det rörelser i marken som orsakat att en vattenledning gått av.

– Ledningen är över 50 år och åldern tar ju ut sin rätt så den lättare knäcks. Det är vanligare att sådant sker vintertid än på sommaren, säger Lars Lindgren.

Lars Lindgren, arbetsledare på Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund.– I morse sprutade vattnet upp rejält. Nu är det avtängt under tiden vi arbetar.

Omfattningen går dock inte att se förrän man grävt ända ner till kabeln. Något som tar extra tid då det rör sig om mycket kabler. Dessutom måste massan som grävs fram tas om hand.

Vid 16-tiden bedömdes det ta ytterligare minst sex timmar innan vattnet åter kan kopplas på.

– Jag törs inte lova att vi kan hålla det så för säkerhets skull bör de boende räkna med att kunna bli utan vatten tills i morgon bitti, sa Lars Lindgren på eftermiddagen,På fredagen meddelade han att arbetet gått snabbare än befarat och att vattnet kunde sättas på. Vid kontroll visade det i sig att det rörde sig om två läckor.

Mer läsning

Annons