Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VB Energis vd Bo Sörberg går i pension – slutar till årsskiftet

Bo Sörberg går i pension efter 12 år som vd för Västbergslagen Energi (VB Energi).

Annons

Bo Sörberg lämnar VB Energi efter 12 år.

Vid årsskiftet slutar Bo Sörberg sin tjänst på företaget och går i pension.

– Det har varit 12 fantastiska år på VB Energi och jag är glad över att ha fått jobba med så många kompetenta och trevliga människor och jag är stolt över de resultat vi gemensamt har åstadkommit, säger han i en kommentar och fortsätter:

– Ekonomin är god och vi har en stark ställning som lokalt energibolag där vi tillsammans med Vattenfall, Ludvika- och Fagersta kommun driver utveckling för en hållbar framtid. Det är med varm hand jag överlämnar uppdraget till min kommande efterträdare.

Läs mer: Kundkontakt är viktigt för personalen på VB-energi

Bolaget kommer inom kort att starta rekryteringen av Bo Sörbergs efterträdare.

– Under Bos ledning har bolaget haft en mycket fin utveckling med hög service och tillgänglighet, ökad omsättning, god lönsamhet, bra miljöprestanda och en värdefull utveckling av produkter och tjänster som främjar förnybar energi, säger VB Energis styrelseordförande Jenny Larsson, Vattenfall som har ambitionenatt företaget har en ny vd på plats efter nyår.

VB Energi bedriver elhandel, elnät samt är leverantör av fjärrvärme. Företaget har 61 anställda. VB Energi ägs av Vattenfall till 50,6 procent, Ludvika kommun till 28,6 procent och Fagersta kommun till 20,8 procent.

Läs mer: Så många miljoner får Fagersta av VB Energi

Mer läsning

Annons