Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vernissage under andra advent på Wanbo herrgård

Västeråskonstnärerna Karin Ramqvist Nordin och Monica Träff besöker Wanbo herrgård utanför Söderbärke den 2-4 december. De målar främst i olja och akvarell.

Annons

Konstnärerna Karin Ramqvist Nordin och Monica Träff ingår i målargruppen "Fem penslar" som håller till i Västerås. Till helgen visar de upp sina tavlor under sin vernissage.

–Vi är ju en grupp som målar tillsammans och vi har en ateljé i Västerås. Vi träffas en gång i veckan och målar tillsammans. Vi har ibland gemensamma utställningar och även enskilda, säger Monica Träff.

–Jag målar naturmotiv för mig egen del, sen är det lite människor och semesterminnen. Karin målar mer akvarell och jag mest i olja, säger Monica Träff.

De kommer finnas på plats varje dag under helgen. Anledningen till att de frågade om de fick ha vernissage uppe i Vanbo herrgård har att göra med att Monica Träff har sommarstuga i Sörbo.

–Det är så himla fin och vacker miljö där och då kom jag att tänka på att fråga Vanbo herrgård om vi kunde få använda deras konferenssalar, och de tyckte att det var en bra idé att testa. Wanbo herrgård har inte haft någon utställning förrän nu så vi tänkte testa det med bara två av oss, säger Monica Träff.

Mer läsning

Annons