Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vildsvin härjade i bostadsområde nära Fagersta centrum

Boende på Almvägen nära Fagersta centrum fick under natten till fredag besök av vildsvin.

Annons

Göran Bertilsson fick en överaskning när han gick ut på gården under fredagsmorgonen.

– Jag var ut i morse och hämtade tidningen och såg då att vi haft besök av en hel drös med vildsvin, säger Göran Bertilsson.

Han och två till av hans grannar hade fått besök under natten. Vildsvinen hade vid Görans hus främst bökat upp jorden runt hans äppelträd. Troligen för att komma åt äpplen under snön.

– Det är det som är lite förvånande för dels är det en tomt upp mot skogen och därefter ett parkområdet innan skogen. Det är lite bekymmersamt med tanke på att du har centrum 300 meter bort, säger Göran Bertilsson.

Kommunens jaktlag känner till vildsvinen och sedan en tid pågår jakt på dem. Enligt Ola Carlsson, avdelningschef NVK, finns det uppgifter om att det rör sig om en flock på 10-15 djur.

– De sköt en under torsdagen. De kommer att fortsätta jakten på lördag också. Det blir svårt när de är i bebyggelse men det är lite lättare nu att spåra dem i snö. Men när vi får samtal om vildsvin har de oftast försvunnit när vi kommer dit, säger Ola Carlsson.

Skadorna på Göran Bertilssons tomt kommer att ge en del arbete när våren kommer. Men han tar det med gott mod.

– Jag ser fram emot lite extra jobb till våren. Men som pensionär har man ju tid så det ska inte vara några större bekymmer, säger Göran Bertilsson.

Göran Bertilsson upptäckte när han skulle hämta tidningen att han hade fått besök av vildsvin.

Vildsvinen hade härjat under äppelträdet.

Mer läsning