Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilket är ditt bästa julminne? Hur ska du fira jul i år?

Annons

Pascal Chavez

Pascal Chavez, 30, arbetslös, Fagersta:

– Jag firar jul enligt chilenska traditioner eftersom jag kommer från Vina del Mar i Chile. Jag tycker det är mysigt att fira jul varje år, så något specifikt minne är svårt att komma på. All den goda maten tänker jag på när julen börjar närma sig, så den minns jag i alla fall!

Virginia Jurquera,

Virginia Jurquera, 51, sjuksköterska, Fagersta:

– Mina bästa minnen är de från jularna i Chile. Att vara med familjen och umgås, titta på tv och äta mat. Det kommer vi i familjen att göra även i år.

Kerstin Thelin

Kerstin Thelin, 82, pensionär, Fagersta:

– Jularna firar vi traditionsenligt, så jag har fina minnen från nästan varje jul. Dem för jag med mig genom åren och kommer ihåg när det är dags att fira igen. I år blir det stort firande med barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

Serkan Uzun

Serkan Uzun, 32, äger Västans pizzeria, Fagersta:

– Jag kommer att åka till Turkiet innan jul, runt 20 december. Så julen kommer att firas där med släkt och vänner. Jag stannar två veckor. De jularna jag minns härifrån är de då det varit extra mycket snö ute, det är roligt.

Ludvig Wiström

Ludvig Wiström, 22, student, Norberg:

– Egentligen är jag inte så mycket av en julfirare. Kommer inte på någon särskild jul som jag minns extra mycket. Men i år ska jag åka upptill Norrland och fira med vänner. Det ska bli skönt att komma iväg.

Jahoor Kasso

Jahoor Kasso, 30, företagare, Fagersta:

– Jag har inget minne av en specifik julafton, de brukar se ganska likadana ut. Det här året ska jag jobba och sedan får jag se hur det blir med firandet. Jag träffar nog familjen en stund.

Kent Boström

Kent Boström, 54, driver Kents Data & Elektronik, Fagersta:

– De flesta jular jag minns har firats på liknande sätt som jag ska fira i år, nämligen med barn och delar av släkten här hemma i Fagersta. Något specifikt minne kommer jag inte på.

Mer läsning

Annons