Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre än 30 personer i Fagersta och Norberg äger en laddbar bil

Annons

Vid årsskiftet fanns det tio laddbara personbilar i trafik i Norberg och 18 i Fagersta. Det är en ökning men fortfarande ett litet antal.

Det senaste året har antalet elbilar i Fagersta ökat från sju till 18 och i Norberg har antalet ökat från tre till tio och när året började fanns det sammanlagt 28 laddningsbara bilar i de två kommunerna. Det framgår av Trafikanalys statistik över fordon i landets alla län och kommuner.

Av samtliga bilar i Norberg kunde 4,0 procent drivas med alternativa drivmedel som el, etanol och gas. Det är en ökning från 0,6 procent 2007. Samtidigt har andelen bilar som körs på bensin minskat från 88,7 till 59,5 procent de senaste tio åren.

I Fagersta kunde samtidigt 4,6 procent av alla bilar drivas med alternativa drivmedel som el, etanol och gas, vilket är en ökning från 0,5 procent 2007. Samtidigt har andelen bilar som körs på bensin minskat de senaste tio åren från 92,9 till 58,8 procent.– Antalet elbilar och laddhybrider i trafik har ökat med drygt 60 procent jämfört med föregående årsskifte, men står för endast en procent av hela landets personbilsflotta. Det stora antalet personbilar gör att det tar tid att förändra strukturen, säger Anette Myhr, statistiker på Trafikanalys i ett pressmeddelande.

Klicka här, för en karta över laddplatser i hela landet.

Fakta om bilparken i Norberg och Fagersta vid årsskiftet 2017/2018:

► Andelen bilar som bara kan köras på bensin uppgick till 59,5 procent i Norberg och 58,8 procent i Fagersta.

► Andelen bilar som kan köras på etanolbränslet E85 uppgick till 3,4 procent i Norberg och 4,1 procent i Fagersta.

► Totalt fanns det 3 264 bilar i Norberg och 7 035 bilar i Fagersta.

► I hela landet fanns det 4 845 609 personbilar i trafik vid årsskiftet.

Mer läsning

Annons