Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flertalet mopedstölder i veckan – polisen tittar närmare på fallen

Fyra mopedister har de senaste dagarna blivit av med sina fordon. Tre av mopederna stals i Fagersta och en i Avesta.

Annons

På Skogslundsvägen i Fagersta blev ägaren bestulen på sin moped när den stod parkerad utanför bostaden. Mopeden är röd och någon värdering framgår inte i anmälan till polisen. Det var någon gång mellan tisdag och onsdag som den försvann.

Ytterligare två mopeder anmäldes saknade under torsdagen från ägare i Fagersta. Under torsdagen upptäckte ägarna att en röd och en blå moped, som stod parkerade på Hantverksvägen i Fagersta hade försvunnit. De båda mopederna ska ha varit kvar på platsen dagen innan. Inga spår eller iakttagelser har rapporterats in till polisen.

I torsdags hade en mopedist parkerat sin moped vid Lillsjöns badplats i Avesta. Medan ägaren var nere på badplatsen mellan 16.00 och 20.00 försvann den. Mopeden som är vit stals utan att någon på platsen märkte något. Jimmy Spolander hos polisen i Fagersta har inga uppgifter på huruvida mopedstölder är mer vanliga under den här tiden på året.

– Jag vågar inte svara på ifall det är vanligare eller inte men dessa stölder har skett under ett ganska kort spann. Nu hamnar Lillsjön lite 'offside', men det är helt klart intressant. Så klart är det något vi tittar på, säger han.

Annons