Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrars vanvård av djur skadar barn – Västmanland ordnar nationell konferens

Efter flera fall av vanvård av djur som ett sätt att skada och kontrollera barn vill Länsstyrelsen Västmanland och Socialstyrelsen uppmärksamma sambandet under sin nationella konferens.

Annons
Foto: Sean D. Elliot

Att skada djur kan ha en dubbel avsikt, förutom att skada djuret även att skada, kontrollera och straffa familjen. Det skriver Länsstyrelsen Västmanland i ett pressmeddelande. Länsstyrelsen Västmanland och Socialstyrelsen håller den 11 och 12 december 2017 en nationell konferens på Arlanda i Uppland om barnperspektivet i djurskyddsärenden.

Läs även: Kraftsamling mot mäns våld mot kvinnor i länet

Enligt erfarenheter från ärenden som kommit in till länsstyrelsen finns det ett samband mellan att vanvårda djur och att såra barn. Genom att skada familjens djur skapas ytterligare påfrestningar och försvårar uppbrottsprocesser för kvinnor och barn, men även utredningar och stödinsatser.

Länsstyrelserna skriver att man sedan 2012 arbetar med sambandet mellan djurskyddsärenden och att barn far illa. Man har utvecklat sina arbetsmetoder och samarbetet med socialtjänst och polis.

Läs även: Insändare: De som gjorde mig illa har återigen fått ta plats i mitt liv

Mer läsning

Annons