Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlossningsvården i Västmanland får mer pengar – regeringen lovar 120 miljoner

Regeringen har beslutat att skjuta till ytterligare en miljard kronor till förlossningsvården i landet. För Västmanlands del innebär det 24 miljoner kronor om året i fem år.

Annons

Lilla Nils Swedenhammar som kan vara Sveriges tionde miljonte invånare.

Regeringen har tidigare beslut att skjuta till 400 miljoner kronor per år till landets förlossningsvård fram till och med år 2019. Under vårändrinsgbudgeten 2017 beslutade man sedan att skjuta till ytterligare 500 miljoner kronor till förlossningsvården.

Läs även: Se mammans härliga graviddans – bara timmar innan förlossningen

På tisdagen meddelade regeringskansliet att regeringen och västerpartiet nu även kommit överens om att utöka de satsningarna med ytterligare en miljard kronor under en femårsperiod.

Pengarna ska främst användas för att öka personaltätheten och skapa en bättre arbetsmiljö inom förlossningsvården, skriver regeringskansliet i ett pressmeddelande. Syftet är i en förlängning att ge en tryggare vård till alla blivande föräldrar.

Läs även: Nya mammor i Västmanland får mest epidural i Sverige

I satsningen får Västmanland preliminärt 120 miljoner kronor, uppdelat på 24 miljoner kronor per år mellan 2018 och 2022.

– Jag mycket nöjd med att vi satsar rejält på förlossningsvården i Västmanland. Vi investerar för att stärka vårt gemensammasamhällsbygge och göra vården bättre säger socialminister Annika Strandhäll i pressmeddelandet.

Annons