Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försäljningen av begagnade bilar minskar i Västmanland

De senaste åren har begagnade bilar varit populära bland bilköpare i Sverige. Men nu har försäljningen minskat. I Västmanland är minskningen näst stört i landet.

Annons

Försäljningen av begagnade bilar har minskat i Västmanland.

I Västmanland såldes 9 427 begagnade bilar under det tredje kvartalet 2016. Försäljningen av begagnade bilar har därmed minskat med 1,3 procent jämfört med samma kvartal förra året. Det är den näst största minskningen i landet, visar statistik från bilvärderingsföretaget KVD Bilpriser.

Läs också: Björkmans Bil bygger Kia-anläggning på Erikslund

Dalarna är det län där försäljningen har minskat mest. Där såldes 10 884 bilar under det tredje kvartalet, vilket är en minskning med 9,9 procent. Totalt har försäljningen minskat i sju län.

– Efter rekordåret 2015 ser vi nu att tillväxttakten mattats av väsentligt på begagnatmarknaden – och vi ser dessutom ett liknande mönster i nybilsförsäljningen. Bilförsäljning är en konjunkturindikator och den minskade tillväxttakten kan tyda på att vi nu närmar oss en ekonomisk avmattning, kommenterar Jonas Björkman, VD på KVD Bilpriser i ett pressmeddelande.

Den mest sålda begagnade bilen är Volvo V70 och den populäraste färgen är svart i 18 av 21 län.

Annons