Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Godkänt och underkänt för ungas uteliv i Västmanland

Västmanland får som helhet betyget godkänt i Ungdomens Nykterhetsförbunds nationella undersökning om ungas uteliv.

Annons

Men det är inte alla kommuner som får godkänt. Bland annat får Fagersta kommun, Skinnskattebergs kommun, Norbergs kommun, Köpings kommun, Kungsörs kommun och Surahammars kommun underkänt.

Västerås kommun fick med väl godkänt och ett genomsnittligt betyg på 4,5 på en femgradig skala där tre är godkänt.

Man har även frågat om variation och marknadsföring när det gäller nyktra mötesplatser och vilka insatser som sätts in under högtider med hög alkoholkonsumtion.

I årets undersökning deltog 199 kommuner jämfört med 274 kommuner året innan.

I undersökningen har 67 procent av kommunerna uppskattat att de är bra eller mycket bra på att erbjuda unga ett bra uteliv, men det är bara är 56procent av kommunerna som fått godkänt.

– Där kommuner erbjuder ett bra uteliv till oss unga får vi en mer meningsfull fritid. De nyktra mötesplatserna utanför skolan och hemmet är viktiga för oss och det är där vi får chans att utvecklas och påverka. Västmanland måste öka insatserna i mindre orter för att ungdomar även där ska få möjligheten att leva ett så fulländat liv som möjligt, de får inte glömma bort småorterna.”, säger Jacob Nehrer, Ordförande i UNF Västmanland i ett pressmeddelande.

Spridningen mellan länens resultat är stor och av Sveriges 21 län kommer Västmanland på 12 plats. Västmanland fick ett genomsnittligt betyg på trea på en femgradig skala.

Mer läsning

Annons